ارتباط مستقیم با مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان
الزامات صدور پروانه تأسیس آموزشگاه آزاد در 3 روز
لیست آموزشگاههای آزاد استان اصفهان
 
خدمات الکترونیک
مشاوره اینترنتی




تور مجازی اداره کل

نظر سنجی

ارائه نقطه نظرات
  • به نظر شما مهمترين چالش آموزش فني و حرفه اي كشور در چيست؟
    • عدم شناخت جامعه از مهارت آموزي
    • كمبود منابع مالي جهت بروزرساني دانش نيروي انساني و تجهيزات كارگاهي
    • عدم سازگاري دوره هاي آموزشي با نياز بازار كار
    • شرايط نامناسب اشتغال و ركود بنگاههاي اقتصادي


آمار بازدید

تعداد افراد آنلاین 6
بازدید امروز 341
بازدید دیروز 5,129
بازدید این ماه 182,706
بازدید کننده ماه قبل 161,639
بازدید ماه قبل 255,416
بازدید کل 44,016,961

مهارت آموزی در محیط واقعی کار: این طرح بیشترین درصد اشتغال را دارد

مهارت آموزی در محیط واقعی کار: این طرح بیشترین درصد اشتغال را دارد


 
از نگاه کارشناسان، مهارت آموزی در محیط واقعی کار، شیوه‌ای نوین در نظام آموزشهای مهارتی است که بالاترین درصد اشتغال را دارد و جوانان با کسب تجربه در فضای واقعی کسب و کار و خودباوری و مهارت افزایی، در راهیابی به بازار کار موفق‌ترند.
به گزارش روابط  عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به نقل از ایسنا، طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار،  در راستای اجرای بند ۲ سیاست­های کلی اشتغال ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و بند ۵ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی با رویکرد ایجاد بسترهای لازم برای اشتغال مولد و پایدار و همچنین استمرار و تثبیت اشتغال موجود و مورد نیاز جامعه به ویژه در مشاغل خرد و خانگی با استفاده از ظرفیت بخشهای غیردولتی از طریق ارائه آموزشهای مهارتی در محیط‌های کارگاهی تدوین شده است.
هدف این طرح، تربیت و ارتقاء مهارتهای شغلی جوانان جویای کار ۱۵ ساله و بالاتر فاقد مهارت یا کم مهارت است و مسئولیت اصلی اجرای طرح در سال‌های اخیر به عهده سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای بوده است.

در این طرح فرصت یک ساله به کارفرمایان داده می شود تا به داوطلبان جوان واجد شرایط در گروه سنی ۱۵ تا ۲۲ سال، مهارتهای شغلی در محیط کار آموزش و انتقال داده شود. مهـارت آموزان پس از کسب دانش کافی براساس توافق کارفرما و فرد آموزش گیرنده وارد بنگاه های اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی دارای پروانه کسب یا بهره‌برداری از مراجع ذیصلاح شده و  مطابق مقررات آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، در مراکز و واحدهای مشمول طرح دوره‌های مهارت آموزی را می گذرانند.
«غلامحسین حسینی‌نیا» معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در گفت و گو با ایسنا، توسعه مراکز آموزش در محیط واقعی کار را یکی از برنامه‌های سازمان آموزش فنی و حرفه ای در اشتغال پذیری و پایداری اشتغال عنوان کرده و می گوید: مطالعات جهانی نشان می‌دهد که بهترین شیوه آموزش، آموزش در محیط واقعی کار است و ۳۰ درصد از آموزش های مهارتی ارائه شده از طریق سازمان فنی و حرفه‌ای به صورت تئوری و ۷۰ درصد آموزش ها به صورت عملی است.
وی می گوید: افراد در آموزش محیط واقعی کار به واحدهای کارگاهی معرفی شده و تحت پوشش بیمه حوادث قرار می‌گیرند.
حسینی نیا معتقد است که طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار موجب افزایش بهره‌وری ملی می‌شود و با استناد به آمارهای موجود عنوان می کند که بیش از ۸۰ درصد افراد از طریق این طرح جذب بازار کار می‌شوند.
معاون وزیر کار در عین حال نقش اصناف را در آموزش مستقیم محیط واقعی کار حایز اهمیت دانسته و می افزاید: به منظور توسعه مشارکت بخش خصوصی، طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار را با همکاری اصناف در کشور آغاز کرده ایم که می تواند زمینه مهارت آموزی یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از جوانان جویای کار را در کارگاه های صنفی تولیدی و خدماتی فراهم کند.
وی از طرح "نخلستان" به عنوان یکی دیگر از برنامه های موثر سازمان آموزش فنی و حرفه ای در راستای توسعه مهارت آموزی نام برده و می گوید: با اجرای این طرح، زمینه مهارت آموزی برای بیش از ۵۰۰ هزار دانشجو و فارغ التحصیل دانشگاهی با اولویت فراگیری مهارتهای دانش بنیان فراهم می شود.
برابر آمارها از سال ۱۳۹۶ تا پایان شهریور ۱۴۰۰ بیش از ۲۱۶ هزار نفر مهارت آموزی در محیط واقعی کار را تجربه کردند که از این تعداد سهم بخش صنعت ۴۸.۸ درصد و بخش خدمات ۳۴.۲ درصد بوده است.

به گزارش ایسنا، موضوع آموزش و ارتقاء مهارت نیروهای کار در مراکز جوار و بین کارگاهی یکی از برنامه های سازمان آموزش فنی و حرفه ای است و بر اساس آمارها در شش ماهه نخست امسال ۸۷ هزار و ۸۵۷ نفر دوره موفق به کسب و ارتقاء مهارت های مورد نیاز در حوزه صنایع و اصناف شده اند.
کارشناسان بر این باورند که طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار از جمله طرح‌های موثر در بحث آموزش است که بیشترین درصد اشتغال را دارد زیرا کارجویان علاوه بر آشنایی با محیط کسب و کار، روحیه خودباوری و انگیزه ورود به عرصه اشتغال و کارآفرینی را به دست می‌آورند.
 
   1401/8/10 10:53    تعداد بازدید :  352

خانه چاپ ارسال به دوستان نسخه متنی کوچک کردن متن بزرگ کردن متن دانلود خروجی پی دی اف خروجی میکروسافت ورد
تعداد بازدید : 352
0/10 (تعداد آرا 0 نفر )